Butjärn

 

Det natursköna Butjärnsbadet

Sommaren 2006 övertog byalaget skötsel och ansvar för det fina naturbadet Butjärn. Vid badplatsen finns bryggor, omklädningsrum och toaletter. Badplatsen är mycket barnvänlig och det finns platser för den som vill tälta.

Under våren rensade byalaget stranden från skräp och ogräs och röjde slö för att snygga upp miljön runt badet. Omklädningsrum och toaletter städades.

Nästa år vill byalaget göra i ordning campingplatser med eluttag för husvagnar samt öppna en kiosk. Det finns också planer på att ordna en promenadstig upp till toppen av det närliggande berget där det bjuds på storslagen utsikt. Byalaget vill gärna ha in förslag på aktiviteter och förbättringar på badplatsen. Kanske finns det också någon som har intresse av att driva kiosken under några dagar i veckan.

Det har bildats en grupp som ansvarar för skötseln av badet. Vill du vara med där så hör utav dig till styrelsen.

Under alla år har flera ideélla krafter arbetat för att förbättra miljö och byggnader på Butjärnsbadet. Man har röjt slö, städat upp, klippt gräset och rensat stranden från ogräs. Dessutom har kiosken förbättrats med nytt tak och invändig målning och en omklädningsbarack har renoverats. Nu fungerar också en av toaletterna.
Vid fint väder kommer kiosken att hållas öppen med försäljning av glass och godis.

Den nyrenoverade kiosken

Här är försäljningen igång

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Copyright © 2017. Bjärtrå Byalag.  All Rights Reserved.